in

Sådan bygger du din egen hønsegård og får friske æg hver dag!

Overvejer du at starte en lille urban farm i din baghave? Hvis ja, overvejer du måske at holde høns til æg. At bygge dit eget hønsehus er nemmere end du tror, og det behøver ikke at koste en formue. Her er, hvad du skal vide om at bygge en hønsegård og passe høns.

Saml materialer til hønsegården

Før du går i gang, skal du samle de materialer, der er nødvendige for at bygge. Du skal bruge træ, søm eller skruer, hønsetråd, trælim (valgfrit), hængsler og en låse. Overvej om muligt at genbruge materialer; gamle paller kan fungere fint, så længe de er fri for mug eller råd. Sørg for, at alle træstykker er slebet ned og fri for splinter, inden de samles.

Opbygning af hønsehuset

Når du bygger dit hønsehus, skal du sørge for, at der er plads nok til, at dine høns kan bevæge sig komfortabelt rundt. En god tommelfingerregel er 4-6 kvadratmeter pr. fugl. Væggene bør være mindst 1,5 meter høje med trådnet, der strækker sig yderligere en meter over denne højde; dette vil beskytte mod rovdyr som vaskebjørne og ræve. Gulvet skal også være solidt og jævnt uden huller for at holde gnavere og slanger ude. Når rammen er færdig, skal du fastgøre nettet med hæfteklammer for ekstra sikkerhed, inden du tilføjer isolering (valgfrit). Til sidst skal du tilføje nogle hylder til opbevaring af mad og forsyninger og eventuelle andre funktioner som f.eks. vinduer eller ramper, som du ønsker.

Opret en udendørs løbegård

For at beskytte dine høns mod rovdyr og samtidig give dem adgang til frisk luft og sollys er det vigtigt at bygge en udendørs løbegård i tilknytning til hønsegården. Dette kan gøres ved hjælp af lignende materialer som tidligere, men med mindre netåbninger, da disse døre vil forblive åbne det meste af tiden (du kan bruge hønsetråd). Sørg for, at der er plads nok til alle fuglene indenfor, så de ikke ender med at kæmpe om pladsen! Sørg desuden for masser af siddepinde, så de har et behageligt sted at hvile sig væk fra deres madskåle og vandbeholdere, mens de er udenfor i løbet af dagen.

Hvis det gøres korrekt, kan det være utroligt givende at bygge et hønsehus – ikke alene får du friske æg hver dag, men pasning af høns er blevet forbundet med reduktioner i stressniveauet og forbedret mental sundhed generelt! Alt det kræver er forskning i, hvordan man bedst bygger et hønsehus og passer på sine fugle kombineret med lidt kreativ problemløsning, når det er tid til at bygge; følg disse trin, og snart nok har du din egen mini-bygård oppe og køre på ingen tid!

4 fordele ved at cykle gennem byen

Din guide til at løbe dit første maraton